Rondane Nasjonalpark

MYSUSETER TIL RONDVASSBU

Vårt hotell ligger tett i tett med Rondane Nasjonalpark. Her er forslag til en fantastisk dagstur fra Per Gynt Lodge til DNT hytte Rondvassbu som byr på mange fine toppturer.

Med Rondvassbu som base kan du rekke mange 2000-metertopper som dagsturer. Vinjeronden, Storronden og sjefen selv, Rondslottet (2178 m.o.h.)

Parker bilen på Mysuseter(du kan leie sykkel på stedet om du ønsker å spare tid) og følg veien til Rondvassbu. Fin dagstur for både store og små. Du kan kjøpe både is og kaffe som premie.

Kvitskriuprestein/Kvitskriuprestan Otta

NORDEUROPAS STØRSTE SÆREGENE JORDSØYLER/JORDPYRAMIDER

En tur til Kvitskriuprestan i Sel Kommune er en fin dagstur som ligger ca. 40km fra hotellet.

Jordsøylene er ferdet naturminne, og oppstår når regnvann vasker bort morenemasse. Nedbøret må også være spesiell. Søylene skapes i nedbørsfattige områder, men når det først regner, må det være raske byger som ikke trenger dypt inn i massene og på den måten svekker dem.

Dannelsen av søyer er en pågående prosess der de oppstår, består og går til grunne i løpet av noen hundre år. Dagens høyeste søyle er omkring 200 år. Formasjonen er stadig i bevegelse der søylene trekker seg oppover lien etter hvert som nye søyler vaskes frem samtidig som gamle raser sammen.

Sjøa

VAKKER TUR I HOTELLETS NÆROMRÅDE

Deler av sjøa er en populær elv for rafting og elvepadling med kajakk.

KONTAKT: +47 6123 0000 - HELE DØGNET.

Norway icon.png
UK icon.png

Per Gynt Lodge AS | Feforvegen 124, 2640 VINSTRA | Org.nr: 916 231 725

© 2020 by Per Gynt Lodge AS. All rights reserved.